Visninger:

Lede har ikke standard priser på arbeid som utføres i nettet. Grunnen til at vi ikke kan sette en standard pris er fordi vi må fakturere medgått kostnad i hvert tilfelle.

I de fleste tilfeller er nettet godt nok for uttak av en tredje fase. Da vil kostnaden for tilkobling hovedsakelig bestå av pris for en ny måler og timepris for to montører som sørger for tilkobling i mast/husvegg. Hvis utstyr må rekvireres (båt, lift eller annet) vil også kostnaden for leie av dette faktureres kunden.

Noen ganger er nettet i det aktuelle området for svakt for uttak av den tredje fasen. Da må Lede oppgradere nettet før tilkobling kan skje. Det vil da bli beregnet et anleggsbidrag som kunden må betale. Du kan lese om beregning av anleggsbidrag på NVEs nettside.

I tillegg må kunden engasjere en installatør/elektriker for å håndtere det elektriske inne i bygningen. Her vil prisen variere ut fra hvor mye arbeid som må gjøres i akkurat ditt bygg, tilstanden på det elektriske anlegget, etc. Dette kommer i tillegg til fakturaen fra Lede.

For å få prisoverslag på hva det vil koste å koble til den tredje fasen må du kontakte en installatør/elektriker. Installatøren sender søknad til Lede på vegne av kunden. Dette foregår elektronisk i et eget søknadssystem (Elsmart).  Kunden vil deretter motta et tilbud fra Lede. Dette tilbudet er ikke bindende, og kunden velger selv om man ønsker å gå videre med bestilling. Kunde betaler altså ikke noe til Lede hvis man ikke går videre med bestilling etter mottatt tilbud, ut over den prisen installatør eventuelt fakturerer for å sende søknad.