Visninger:

Prekvalifiserte elektroinstallatører kan kun

  • montere målere
  • betjene isolerte lister
  • tilkoble byggestrøm i isolert kabelskap
  • plombere målere

For å montere byggestrøm i uisolert kabelskap og stolpe må firmaet ha prekvalifisering klasse 2.

Installatør har ikke lov til å tilkoble tilførselskabelen i kabelskapet til Lede, men har derimot lov til å tilkoble kabelen i TKS. En montør fra Lede, eller en av våre samarbeidspartnere som Lede har avtale med (for tiden er dette entreprenørene Laje, Laugstol og Nettpartner), skal montere den nye listen i kabelskapet og deretter spenningsette kabelen etter avtale med installatøren. Kabel og rør kan i enkelte tilfeller leveres ut etter avtale med samarbeidspartnerne til Lede, dette er opp til dem i hvert enkelt tilfelle..

Det er viktig at kabelen ikke blir spenningsatt uten at Lede er involvert, da dette vil by på problemer i etterkant, blant annet med riktig dokumentasjon av kabelgrøft og innmåling av kabel.

Ledes samarbeidspartner kan ikke godkjenne kabelgrøfter der dokumentasjon er mangelfull og derfor må de ta en vurdering fra jobb til jobb. Den største konsekvensen for kunde er at kabelgrøften i etterkant må blottlegges for å innhente riktig dokumentasjon. Kunde får i forkant av jobben tilsendt beskrivelse av hvordan kabelgrøften skal graves, samt en epost fra samarbeidspartner på hvordan bilder skal tas for å kunne godkjennes som dokumentasjon. Ifølge «Forskrift om innmåling, dokumentasjon og utlevering av geografisk informasjon om ledninger og annen infrastruktur i grunnen, sjø og vassdrag (ledningsregistreringsforskriften)» må kabelen måles inn på åpen grøft på offentlig grunn. 

Vi gjør oppmerksom på at elektroinstallatør ikke har anledning til å ta betalt for jobb som Lede ellers ville utført.